Microdermal piercing

Microdermal nebo také nazýván dermální piercing nebo bodový piercing, je piercing, který leží na jakémkoli plochém povrchu těla a je držen na místě pomocí kožní kotvy, která je instalována pod kůži. Obyčejné tělové piercingy mají vstupní a výstupní dírku pro daný piercing, ale v kožním piercingu, šperky jsou uloženy na povrchu a jsou zajištěna kotvou, která je zakotvena v kožní vrstvě (pod kožní tkání).

To dodává vzhled malých kuliček na povrchu kůže. Tento typ dermálního piercingu je dnes velmi oblíbený, protože může být umístěn téměř na jakémkoli plochém povrchu těla, což umožňuje vyzdobit oblasti, které jsou obtížné propíchnout klasickými piercingy. Můžete vytvářet vzory pomocí několika mikrodermálů, nebo můžete také připojit ozdobu, která je oblíbená u dermálních piercingů.

Většina lidí používá termíny podkožní piercing a povrchové piercing, což znamená totéž, ale obvykle když se lidé odvolávají na povrchové piercing, mluví o piercingu z činky, které sedí na povrchu kůže.

Na rozdíl od konvenčních dermálních piercingů (mikrodermálních implantátů) jsou povrchové piercingy (transdermální implantáty) invazivnější a mají vstupní a výstupní bod. Namísto toho, aby šperky byly ukotveny kotvou, je do tkáně vložena činka, takže oba konce činky vyčnívají z kůže, zatímco střední lišta sedí pod kůží. Chcete-li surface piercing, piercer stlačí kůži a propíchne ji jehlou pro vytvoření cesty.

Podkožní kotva má základnu, která drží mikrodermální šperk v úhlu 90 stupňů. Tato základna má v sobě dírky (některé malé a některé velké). Jak je kotva umístěna pod kůží, pokožka se začne hojit kolem kotvy a nová kůže se rozrůstá přes otvor a připevní se k pokožce na druhé straně. Protože kůže roste skrz otvor, kotva by měla zůstat na místě, aniž by se pohybovala.

Odmítnutí microdermal šperku Vaším tělem.

Ze všech typů piercingu jsou dermální piercingy nejvíce náchylné na odmítnutí vaším tělem. To znamená, že než se kůže rozroste kolem šperku, tělo se bude proti „cizímu předmětu“ bránit tím, že posune klenoty blíže k povrchu kůže až do úplného odstranění.

Kožní implantáty představují  riziko odmítnutí, protože nemohou proniknout hluboko do kůže. Čím blíže piercing ke kůže je, tím věčí šance že tělo tento piercing vytlačit ven.

Bohužel těla některých lidí vše odmítnou, takže pokud se jednou setkáte s odmítnutím vašeho mikrodermalu a nebo jiného piercingu, je pravděpodobné, že se to stane znovu. Tímto trikem můžete minimalizovat šance na odmítnutí vašeho piercingu:

Vyberte oblast na těle kde nedochází k velkému namáhání pokožky. Umístění, kde jsou nejpravděpodobněji odmítnuty piercingy, zahrnují hrudní kloub, kdekoli na obličeji, na šíji a v oblasti hrdla. Zadní část nebo stehna jsou oblasti, které jsou nejméně pravděpodobné, že piercing odmítne, protože je na nich více kůže.
Zkuste použít titan nebo niobium spíše než nerezovou ocel.

Doba léčení je jeden až tři měsíce, ale v závislosti na místě může trvat déle. Během této doby je důležité chránit piercing před tažením, pohybem okolo nebo náhodným odstraněním. Piercing může být chycen na oblečení nebo ručníky, proto je třeba věnovat pozornost při sušení těla. Tkaniny s malými otvory by neměli být používány.

Po aplikování piercingu ve studiu je oblast pokryta Band-Aid nebo jinou dezinfekcí po dobu několika dní. Poté byste měli oblast vyčistit domácím roztokem mořské soli asi dvakrát denně. Tento roztok připravíte takto: Rozpusťte ¼ čajové lžičky neizodované soli v jednom šálku teplé vody a použijte čistý bavlněný hadřík, na pokrytí piercingové oblasti. Můžete také stříkat tento roztok na piercing. Jemně osušte plochu tkaninou nebo papírovou utěrkou pomocí jemného pohybu. Při každém čištění propíchnutého místa musí být použita nová tkanina nebo papírový ručník, protože používané utěrky a tkáně mohou hromadit nečistoty a bakterie, které způsobí infekci.

Nepoužívejte klasické mýdlo. Je v pořádku, pokud se při sprchovací dostane mýdlová voda, ale neaplikujte mýdlo přímo do oblasti. Každou chvíli můžete na plochu pomocí bavlněného tamponu nanášet zředěný olej z čajovníku. Olej z čajovníku je přirozeně protiplísňový a antibakteriální, ale nepoužívejte jej nadměrně, protože může být velmi suchý. Vytváření strupu je normální. Neměli byste se pokušet o jeho odstranění silou. Jednoduše jej vyčistěte pomocí fyziologického roztoku, abyste oblast udrželi bez bakterií.
Postupujte podle těchto pokynů opatrně, abyste zkrátili dobu hojení. Pokud jste neopatrní, vytvoří se infekci, která prodlouží proces hojení.

Pokud se rozhodnete že chcete odstranit váš mikrodermal piercing, měli byste se obratit na pomoc od profesionálního piercera. Neodstraňujte ji doma sámi.

Existují dva způsoby odebrání:
Plocha piercingu se jemně masíruje, aby se kotva uvolnila z jeho místa. děrováčkem otočí kotvu, aby porušil kůži a umožnil její odstranění.
Pokud je piercing starý, může být obtížnější jej odstranit, protože tkáně mohly růst na ploše desky. V takovém případě bude potřebova provádět malý řez pomocí skalpelu nebo použije pinzetu. Anestetika může být použita k minimalizaci bolesti. Měli byste očekávat jizvení.

Primárním rizikem dermálního piercingu je poškození tkáně, zvláště když piercing provádí osoba, která není odborníkem na úpravu těla. Dermální vrstva obsahuje nervy a krevní cévy, které mohou být poškozeny pokud piercing není správně nainstalován. Je-li piercing instalován příliš hluboko do pokožky, může dojít k tažení vrstev pokožky, což způsobuje zablokování. Pokud je piercing příliš mělký, může být tělem vypuzen ven. Během léčby je důležité vyhnout se zkroucení nebo tahání implantátu nebo zachycení na oděv nebo ručníku.

zdroj: www.piercing-factory.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>