Tetování v létě, o prázdninách? Otázky a odpovědi se studiem TA2 Peruc.

Snad každý,  kdo přemýšlí o tetování zná od okolí, že v létě se netetuje ani náhodou a od pod zimu do jara je pak v salonech nával. Takže jak se věci mají?Díváme-li se okolo sebe, každý je v létě obnažený, vidíme jak je čím dál více lidí okolo nás zajímavě potetovaných a chceme mít něco podobného, malého a …..nechce se nám čekat až do podzimu. Mohu se nechat tetovat když jsou venku třicítky tepla a je léto?


Hodně lidí mi sem po týdnu až deseti dnech přijde po realizaci ukázat tetování a chodí na slunce i do bazénu. Je to individuální a záleží hlavně na imunitě a ne na druhu hojivé masti. Samozřejmě i vyloupané tetování chce čas, doporučuji chránit krémem s ochranným faktorem. Jinak není důvod si nezdobit tělo v i létě, kdy není ve studiích takový nával jako v zimě.
Zkusím se Vám na to dle svých možností v krátkém článku odpovědět.
Samozřejmě, že si mohu nechat udělat kérku i v letních měsících, o prázdninách i v teplém počasí. Ale za dodržení určitých podmínek.

Když uvažuji o tetování v červenci, srpnu velký problém to není. Zcela jistě Vám v každém dobrém salonu poradí jak na to. Musíme si uvědomit, že tetování je narušení integrity kůže na dočasnou dobu. Tudíž se budeme muset cca na 7-14 dní během hojení vyvarovat infekce.
A budeme muset pl12631475_986468044761610_8267569022943605863_nánovat.
Pokud začátkem července pojedeme do Chorvatska, na dovolenou do českého kempu a plánujeme denní koupání a slunění, tak do salonu na kérku nepůjdeme.

Po dovolené už o tom můžeme uvažovat, přesunou to na srpen atd. Nebo pokud na dolenou pojedeme začátkem srpna, tak máme  v červenci dost času na zahojení a můžeme využít krátkou čekací dobu a začátkem prázdnin si to naplánovat. Během pár týdnů máme zahojeno.
Je to opravdu hodně individuální.
Z vlastní zkušenosti a praxe ze salonů vím, že je lidí o třetinu méně, ale tetuje se stále.
Jen to chce rozvrhnout čas, aby nás to nijak v době dovolené a práznin nijak neomezovalo.

image-XL-050xMusíme vědět, že nemohu do zahojení s čerstvým tetováním na přímé slunce, nebo do řeky, moře a bazénů, kde močí (nejen) malé děti.
Pokud má tetování tatík nebo slečna, která bude na slunci minimálně a bude trávit volno ve stínu s kamarády u pivka a bude se sprchovat v kempu, není problém s tetováním v létě. 

Takže už víme-slunce a koupání dva až tři týdny.

Co dál?
Jak už jsem psal, hojení je u každého je různě dlouhé.  Po zahojení bychom neměli zahojenou kůži nechat být jak je a pečovat o ni. Takže používáme opalovací krémy s ochranným faktorem a nejlépe ochranné a osvědčené prostředky pro Tattoo Aftrecare.
To znamená, že o svou kůži bychom měli pečovat dále.
A to nejen Indulonou, nebo pleťovým mlékem, ale používat šetrný krém (pouze na tu tetovanou část), který zaručí ochranu naší kérky a nechá vyniknout konturám a pigmentu naplno.
Kdo to myslí se svým tělem vážně, nechá si poradit od kosmetičky, tatéra nebo opravdu profesionála, který ví, co je pro vaši péči o pokožku nejlepší.
A věřte mi, že tyto řádky nepíšu proto, abych Vám prodával předraženou vazelínu, Bepanthenol nebo jiné přípravky. Kdo mě navštívil, ví že je nechávám za nákupní cenu jako péči pro své skvělé zákazníky.
Pro lidičky, kterým je vazelína málo a nechtějí používat Bepanthen Plus na spáleniny (prvnotně doporučovaný všemi, nemám ho rád) tak tu mám celou řadu skvělých(ne drahých) a svědčených kosmetických produktů které mohu doporučit.

Nesnáším takové ty otravné dealery, kteří mi podávají ruku, vnucují mi levný parfém, který míchá jakýsi Číňan a pak na to Čech u nás hodí značkovou etiketu.
Nemám rád různé dealery,  „něco-lejdy“ a dámy s kosmetickými kufříky, pějící chválu na produkty, o jejichž složení nemají ani páru a jde jim jen o Vaši peněženku.
A ani náhodou bych někomu z kosmetiky něco vnucoval.
Mám osvědčené dodavatele, dobré produkty a nikdy bych něprodal něco, co nemám osobně vyzkoušeno.
Když budeme mít své tetování rádi, budeme se o něj starat, vrátí se nám po letech tím, že bude stále krásné(také to stálo peněz a bolesti) a stále jasné. Proto u lidí, kteří mají svou kůži celé dny suchou a spálenou od slunce uvidíme kérku  po letech vyšisovanou jako kapotu jejich staré Felicie.

Nestojí za to, přemýšlet o péči své pokožky, když Vám ji vřele doporučí chlap, který se tím profesionálně léta zabývá?
Mám tu momentálně skladem kromě jiných kosmetických přípravků skvělé věc a tím je originální Tattoo Go, Aftercare, Ink Booster, Butter, Tattoderm a jiné.

Snad jsem Vám trochu objasnil tu stále opakovanou otázku, zda v létě tetování či ne.
Luděk
TA2 Tattoo studio

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Tetování v létě, o prázdninách? Otázky a odpovědi se studiem TA2 Peruc.

  1. Michala Kopecka napsal:

    Dobry den,mohu se zeptat zitra jdu na tetovani pod klicni kost, kdyz budu mit tetovani zalepene a budu se koupat jen popas , mohu byt na slunicku?

    Dekuji za odpoved

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>