Lůďovo tetovací poradna

Je pár věcí, které mohou negativně ovlivnit výběr motivu tetování.
Přílišný spěch…
Nic by se nemělo uspěchat, obzvláště ne u tetování. Jedná se trvalou ozdobu a nedá se jen tak lehce odstranit. A později můžeme svého horlivého, nepromyšleného a uspěchaného rozhodnutí litovat.
Přehnaný strach…
Je jasné, že průběh tetování není moc příjemný a pocitově to pálí, škrábe, štípe. Osobně bych ten pocit nazval spíše palčivou bolestí. Ale není tak intenzivní jako např.bolest zubů, migréna atd..A po tetování je místo spíše hřejivé, podrážděné. Není to nic co by se nedalo přežít.

Je to hodně individuální, ale ten strach z bolesti by nás neměl ovlivňovat v tom, jak má být Vaše budoucí ozdoba velká. V tetování platí, čím je větší, tím je více propracované a dle mého názoru i výraznější.

Špatná volba tatéra…
Studií je plno, domácích tatérů (říkám jim kutilové se strojky) je také všude kolem nás hodně. Ale…nejlevnější volba není zrovna ta nejlepší. Píše mi občas některý typ lidí a nezajímá je styl, ale jediné a to cena. A pak se rozhodují. Asi by to tak být nemělo. Poradenství mám bezplatné a cenu říkám dopředu. Ale nebudu reagovat na  zprávy, kdy mi tento typ lidí pošle profláknutý hospodský obtisk z Googlu a napíše jediné: “Cena?”  Takhle opravdu neee…
Jsme lidé, pozdravíme se, představíme, domluvíme se, těšíme se. Je dobré si vytvořit okruh dobrých zákazníků.

Depky, rozchody, úmrtí, špatný den…
Nechat se tetovat v tomto období je hloupost. Depky nebo problémy v rodině nemusí dobře ovlivnit naši volbu tetování.

Originalita…
Jak jsem již psal, nebát se originality a nemávat ve studiu prvním obtiskem lva z Pinterestu, stokrát již tetovaného. Motivy z webu jsou zdrojem inspirace, ale ne motivem pro Vás. Nejprve mít v hlavě srovnáno kde to bude, co to bude, v jakém stylu a pak se mrknout okolo, jak by to mohlo na mě vypadat. Dobré studio si Vás poslechne a udělá Vám jedinečnou ozdobu podle Vašich představ.

Špatně umístěný motiv.
Stejně jako nevkusná velikost a motiv, kvalitu určuje i vhodně umístěné tetování. Stejně jako v umění, tak i v tetování platí, že místo pro tetování má svá pravidla. Většinou Vám ve studiu mohou doporučit dobré místo, nebo korekci Vaší představy.

Nevhodný čas pro tetování…
Před noční směnou, před fotbalem, před plaveckými závody, před dovolenou. Prostě trochu popřemýšlet, načasovat si to. Nic na tom není.
I létě se tetuje, ale počítejte 8-10 dní bez čvachtání a týden bez přímého slunce. Prostě se vyvarovat poškození tetování.

Péče o novou ozdobu….
Tatér si svou práci udělal, teď je to jen na nás, jak se o svou ozdobu budeme starat. Nevhodnou nebo i přehnanou péčí si můžeme tetování poškodit. Nebudu záměrně zacházet do detailů s péčí, after care je hodně velké téma, na trhu je toho tolik, že by to bylo na několik článků. A každé studio má své postupy, které se mohu lišit jeden od druhého, stejně jako strojky nebo styly. Jen jsem chtěl napsat, že stejně jako v životě, tak i v péči používáme zdravý rozum a ne ten to dělá tak a druhý mi dal toto. Každý má jinak dlouhý průběh hojení, jiný typ pleti a neexistuje univerzální kosmetika nebo postup , kterého bychom se měli striktně držet. Ale pečovat o nové i staré tetování bychom měli.

Přeji všem příznivcům tetování krásný den.
Luděk Škrip
TA2 Tattoo studio Peruc
10/2022

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>