FAQ – časté otázky

IMG_E2620Chci tetování, co bych si měl/a ujasnit?
V první řadě motiv.
Tetování může mít k nám velmi osobní vztah, nebo se nám může pouze líbit. Inspirací můžou být jak přátelé, kteří už mají tetování nebo několik miliónů motivů na internetu. Pryč jsou doby, kdy bylo v tetovacích salonech pár katalogů a všichni měli stejné nebo podobné ornamenty nad zadečkem nebo na rameni.

Nebo doby dávno minulé, kdy to bylo výsadou kriminálních živlů.
Doporučuji se dívat na internet pouze pro inspiraci a využít možnost vyjádřit svou představu tím, že si nechám nakreslit a vytetovat originál, který je podle mého přání a ne otrocky kopírovat kamarádku, souseda nebo the Rock Dwaine Johnsona nebo Agátu Hanychovou.

Delphox (kopie 22)Jsem autorem např. několika stovek peříček a udělat každé jiné je opravdu fuška. Křížek s květy který je teď moderní, mandaly nebo lapače snů udělat tak, aby byl každý jiný…to opravdu není legrace. Poslední dobou jsou to portéty a kompozice z různých částí předmětů, symbolů, zvířat atd…

Takže se nebojte si poručit to co, se nám líbí a snažte se vysvětlit ve studiu své přání.
Pokud máte svůj motiv sebou v mobilu, na flash disku neno papíře a chcete ho přesně tak jak jste si ho našli, určitě to nebude problém. Ale podotýkám, že fajnšmekři si nechávají udělat originál.

Styl tetování.
Měli bychom vědět i to, že si můžeme poručit i styl tetování. Jsou studia, která mají širší záběr a mohou Vám nabídnout více stylů najednou nebo jsou vyhledávané pro svůj osobitý a vyhraněný styl a provedení.

Gabriela RutynováTetování může být provedeno v různém stylu, černobílé black and grey, barevně, abstraktně, realisticky jako foto, jako malba, tribal tattoo, vodovky a rozpité barvy akvarelu, old schood, polka thrash, biomechanické, celtic, blackwork, dotwork, polynesian, chinese, minimalistické, japan style, moc hezké je neo-traditional, ornamentální nebo chicano s muerte obličeji.

Asi by to bylo na velmi dlouhý článek vysvětlit dopodrobna všechny styly, ale pokud budete mít otázky na některý z výše jmenovaných, velice rád poskytnu více informací, ukázek tvorby a možnost vlastního tetování ve Vámi požadovaném stylu. Např. polynesian můžete mít podle toho, jak se Vám líbí a můžeme zaměřovat a zkoušet na Vašem těle přímo motiv na míru a na přání, ne podle toho, jak to má vedle soused kulturista nebo kamarádka ve škole.

IMG_9375Místo.
Vybrat si místo podle toho jak to bolí není asi to ideální. Tetování štípe a bolí prakticky všude. Dá se přežít vždy, někde je to intenzívnější a někde je to lehké pálení, škrábání. Kdyby nebolelo, nebylo by to tetování.  Bylo by to jako běžná malba. Každý je na svou ozdobu patřičně hrdý a nosí ji s radostí. Proto je dobré si to promyslet pořádně a věnovat patřičný čas přípravě.
Pro ty, kteří chtějí vysloveně místa nejméně citlivá doporučuji najít zde v menu mapu bolesti.

studioStudio.
Vybírat studio podle ceny je poměrně dětinské. Uz jsem o tom psal v předchozích článcích. Orientovat bychom se měli hlavně podle jiných faktorů, recenzí a ohlasů zákazníků, čistotě a kvalitě provedení, hygieně, přístupu v jednání daného studia a podle toho, že Vy jste v danou chvíli právě Ti důležití a bude Vám věnována maximální pozornost a péče. Ne být ovce v řadě, čekající na předražené komerční katalogové razítko z velkoměsta.

shitO tom, že na moto sraze nebo techno party nenajdete profesionála se živností s mnohaletou zkušeností nemusím psát. Vždy je tam někdo, kdo se to učí, nebo to dělá na trochu jiném levelu než budete očekávat. Většinou v opilosti nebo z hecu si na takových akcích nechá někdo něco udělat. Nečekejte tam ale vůbec sterilizátor, prostředí ordinace nebo milimetrové linky a dokonalé stínování a jemné přechody. S cenou se setkáte od 700-1500,-Kč, ale také se na moto sraze setkáte s upocenou židlí, tatérem, který nemá možnost si umýt ruce a bude se Vás dotýkat upatlaný kabel strojku od krve a potu předchozích zákazníků. Ale bude to cool a punk a pokud to dobře dopadne, nebudete mít žloutenku a zůstane Vám na kůži něco, co se Vám druhý den ani nemusí líbit.

 

Ukázka/Fífa, kterému jsem předělal mazec ze Žatce. Prasárna Mike.

Fífa na předělání-prasárna Mike Źatec

O čínských barvách s těžkými kovy, které nemají atest EU se nemusím bavit.
Ani bych tyto řádky nepsal, ale když mi sem 2x týdně chodí lidé s „domácím“ tetování na předělání, tak by bylo dobré zvážit to, zda je cena opravdu to prvotní, na co bychom se měli ve studiu ptát.

 

Ceny za služby v TA2

Už jsme u ní. Provoz studia něco stojí a to naše je vlastně ordinace. A to se vším všudy. Na hygienu je kladen nejvyšší důraz.
Příprava naa tetování je téměř jako příprava na operaci.
Stejně jako na to, že tu jsou tu motivy ručně kreslené a malované. Hygiena a celkový provoz něco stojí. Stojí to dost a je studio je podnikání jako každé jiné se všemi poplatky, značkovým materiálem, tou nejlepší barvou a jednorázovými prostředky, stejně jako poplatky za likvidaci nebezpečných odpadů a daněmi za všechno co tu děláme.

Aktuální ceník služeb je zde.

Větší věci stojí podle složitosti a použitého materiálu. Cenu určuje tatér, který dokáže podle zkušeností dopředu říci jak dlouho se bude tetování provádět. Cenovou nabídku se pochopitelně dozvíte dopředu, popřípadě to jde nacenit i po internetu, ale je to vždy hrubý odhad a vždy je nutná osobní schůzka.

IMG_E3097-768x1024Takže se setkáte s tetováním které trvá hodinu nebo také 7 hodin, 10h atd. Ale takové věci se platí průběžně a nikdy po Vás nechce nikdo např. 6 tis najednou. Nejčastěji se setkávám s akcemi na jedno sezení v ceně 1700/2,5 až 3,5 tis podle složitosti a výdrže zákazníka. Jestliže někdo má v rukávku 15 tis, je to tím, že tu byl za poslední půlrok každý měsíc a možná dal za cigarety za tu dobu více, než za rukávek až k rameni, ketrý mu byl několik hodin kreslen a připravován.
Takže pokud chcete znát přesnou cenu, ptejte se, bude Vám sdělena zcela jistě dopředu-

Jak na to?

IMG_1519Nejprve je nutný osobní kontakt a schůzka ve studiu. Můžete mi sice napsat na Messenger, poptat cenu, informace atd. Dělají to většinou mladí lidé, píši často o info na WhatsApp, Facebook, emaily atd. Nechtějí se hned bavit, zajímá je cena, jsou zvyklí místo mluvení jen psát atd.
Když Vám není odpovězeno do pár minut, neposílejte otazníky, smutné smajlíky atd. Jistě Vám přijde v pracovní den odpověď.

Ale nejlepší a nejrychlejší způsob je osobně zavolat a nestydět se domluvit osobně.
Tel je 602412221 ( pouze v prac.době)

IMG_E2329Perucké studio se dostalo do stádia, kdy je natolik vytíženo, že se pár týdnů čeká na schůzku i tetování. Proto prosím o trpělivost, opravdu se dostane na řadu každý s odpovědí.
Samozřejmě prosím v pracovní době a to je pondělí – pátek od 8h-16/18h

Pár jednoduchých kroků pro představu.

1. Zavolám do studia a mám po ruce kalendář nebo diář abych viděl/a kdy mám volno v nejbližší době. Když Vám na druhé straně neberou telefon nezoufejte. To se zcela jistě pracuje a bude Vám zavoláno nazpět, když bude chvilku času.

2. Domluvím si schůzku ve studiu, což není problém. Ten pán na tom druhém konci je komunikativní neboli ukecaný a zcela jistě se s ním dohodnete.

3. Dostavím se v přesný čas na schůzku. Když se nedostavíte do 15 min bude schůzka zrušena. Když budete mít malé zpoždění, je dobré se omluvit, když je kolona u Slaného, Loun atd.

IMG_14964. Parkování. Studio je v malé obci Peruc v areálu ZD. Kousek od benzíky směrem do obce. Záchytný bod je váha za benzínkou a vjezd do zemědělského družstva se závorou.
Parkovat se před studiem nedá,  to u hlavní silnice kde je zákaz stání.
Vlevo od závory se dá zaparkovat a zvenku po chodníku půjdete 40m kolem bývalé vývařovny obědů až dojdete ke kamenné soše ženy, která byla vytvořena v letech dávných z betonu. Vlevo je tattoo studio a zvonek vlevo vedle dveří. Otevře Vám vlasatá postava, dá Vám návleky a poslechne si Vaše přání, které se pokusí splnit.

5. Konzultace a poradenství jsou zdarma. Když si nebudete jisti co to bude nebo s umístěním motivu, půjdete domů dále přemýšlet.

6. Když dospějete do stadia, kdy jste si jisti, můžete se objednat a zamluvit si termín realizace. Cena rezervační zálohy je 2000,- Kč. Pak už si jen počkáte a budete se těšit. Momentálně se v létě čeká týden až dva a přes zimu okolo 4-5 týdnů, někdy více, někdy méně, není to stálé a pravidlem.

7. Dostavíte se v určený datum a čas.

8. Bude Vám odchlupena a desinfikována kůže, popřípadě dostanete jednorázovou část nového operačního kompletu, bude proveden obtisk motivu a následná tatáž. V ceně máte i aftercare, nebo instrukce a mast na ošetření.
Tekuté fólie na několik dní z čínské nebo polské provenience nepoužívám, hotové tetování se podle velikosti zakryje sterilní kompresí z gázy nebo stretch tattoo fóliií k tomu určenou. Více info o ošetření poskytnu osobně.

8. Pokud se nedostavíte, rezervační záloha Vám pochopitelně propadá.

9. Tetování se hojí 10 dní až dva týdny, záleží to na více faktorech.
(věk, zdrav.stav, kondice atd.)

 

Přeji Všem příznivcům tetování hezký den.
Luděk Škrip
TA2 Tattoo Studio Peruc

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře u FAQ – časté otázky

  1. Dobrý den, chtěla bych s objednat ke konzultaci ohledně tetování na paži.
    Budu mít vlastní obrázek.

    • administrator napsal:

      Dobrý den Eliško,
      Momentálně nepřijímám žádné další zakázky.
      Zavolejte mi v polovině května, rád se Vámi sejdu a budete se moci objednat.
      S pozdravem Luděk

  2. chtěla bych se objednat ke konzultaci. Na paži pravé ruky bych chtěla vytetovat větší obrázek. Kdy by bylo možné se za Vámi dostavit. Můžu i v průběhu dne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>