Vouchery na tattoo nejsou, nebudou. Proč?

Dobrý den.
Teď v půlce měsíce prosince se roztrhl pytel s požadavky na dárkové poukazy pro tetování. Telefony, SMS, e-maily…Nerad zklamu svou stálou klientelu, ale dárkové poukazy již delší čas nenabízím. Jestli chcete tetování jako dárek pro někoho na Vánoce, stačí mi zavolat a domluvit se. Zcela jistě se dá něco vymyslet.

Pak vložit nějaké peníze do obálky s nápisem „na tetování“ jako dárek…
Teď Vážně, krátce vysvětlím, proč nemám dárkové poukazy. Vybudovat si kvalitní klientelu trvá hodně úsilí a času. Není to hned a člověk do toho musí dát hodně, stejně jakákoliv firma.
Aby z toho nebyl běžící pás, kdy tatér kopíruje skoro všechny přinesené motivy, bere všechny co přijdou, snaží se z toho dostat maximum peněz, kopíruje motivy a tetování z internetu a nemusí o tom přemýšlet nebo se radit o budoucí podobě ozdoby na celý život. A to je špatně.
Pak je takový tatér továrnou a kopírkou na ležaté osmičky, nápis Family, Stay Strong, pírka, minimalistické a profláklé květiny a jména dětí nebo verše v kombinaci s tím, co je zrovna v kurzu a pro lidi co do studia píší „Cena, cena, kolik to bude stát…“
Přitom do elektroniky či jiných věcí dají o Vánoce mnohonásobně víc. Ale přitom shánějí nejlevnější tetování, poukaz na něco malého a levného, hlavně že mají na Vánoce splněno.
Tak Tihle lidé mi sem již nechodí, protože si myslí, že jít sem bude stát deset tisíc a hledají akci, slevu, levně, levně, levně, kvalita jde v tom případě stranou.
Přitom průměrná cena tetování na zakázku je v peruckém studiu cca 2700-3500,-Kč to tu lidé běžně za jedno sezení nechají a je na nich, zda si z několika takových sezení udělají rukávek atd. Jsou výjimky, že mi tu někdo sedí někdo 5-7hodin a nechá tu více než jsem uvedl, ale to jsou jiní odolní jedinci. Průměrný Čech má dost za 3-4h.
Chodí mi sem lidé, kteří chtějí tetování jako ozdobu a nechají si ho udělat na zakázku, neřeší akce typu Kaufland a nechtějí mít to, co má vedle soused/ka nebo kamarád z práce.
Už jsem na svém webu letos psal, jak vybrat studio, místo i motiv.
Chápu, když studio začíná, musí dát o sobě vědět. To jsou akce typu: sdílej na FB, vyhraješ tetování. Nebo blíží se Vánoce, kupte poukazy pro své milé, levně, levně, skvělé!

Ale postupem času se dostanete do stádia, když se už musíte seberealizovat, dát do toho svůj nezaměnitelný rukopis, pro lidičk, kteří si přijedou až z Plzně, Prahy, Mělníka…ne proto, že máte volný termím za 3 týdny.
Snad jsem to trochu objasnil, že po 6ti letech v Peruci nenabízím poukazy pro lidi hledající zkopírovaný motiv z Pinterestu, mávající tvrdošíjně voucherem po Novém roce nad hlavou a kteří chtějí to co chtějí a budou mě s nimi tlačit do kouta, abych to „nějak udělal“.
Když budete chtít něco normálního a budete chtít kus poctivé práce na zakázku do své kůže, rád Vás tu uvidím, stačí volat, napsat. Odpovím postupně každému.
A myslím, že to v Novém roce zvládneme i bez těch výhodných poukazů a já se Vás budu těšit.
Mimochodem leden jsem ještě nezaplnil, beru si práci jen na měsíc než ji připravím a zpracuji.
Díky Všem co mě znají osobně a kteří se mi sem vracejí.
Luděk

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>